VITA A JÖVŐRŐL: ígéretek vannak, a tetteken a sor

konfliktusÚjabb leveleket kaptunk az elmúlt napokban. Úgy tudjuk, az elindult vitának lesz folytatása, mert a szövetség elnökségét is foglalkoztatják a jövő kérdései. Szerencsés lenne egy gyors fórumot összehívni, amelyen a levélírók és azok vennének részt, akiknek fontos, hogy miként alakul a postagalambsport a következő években.

Alább most újabb két levelet közlünk. Mivel a vitát lassan szeretnénk lezárni, kérjük azokat a sporttársakat, akik még szeretnék elmondani véleményüket a nyilvánosság előtt is, hogy mielőbb küldjék el levelüket szerkesztőségünknek.

“Tisztelt Bárdos István Elnök Úr!

Azért bátorkodom tollat ragadni ismét, mert igen sok dologról olvastam mostanában az internetes portálokon a postagalambsporttal, működésével kapcsolatosan.

Megszállott galambászként jó néhány kerületi, illetve más jellegű rendezvényen voltam, ahol Elnök úr is beszédeket tartott embertömegek előtt. Én, személy szerint, mindig a jövőépítés üzenetét véltem felfedezni a mondandójában, ezt több helyen el is mondtam.

Beszélgettem sporttársakkal, kutatva az okait, hogy az elhangzott és éljenzett gondolatok többsége miért nem valósul meg!?

Az eszmecserék alkalmával megtapasztaltam, hogy vannak még önzetlen emberek, akik tele vannak jobbító szándékkal, üzenetekkel. Érdemes meghallgatni, akár tanácsokat fogadni tőlük. Bizonyos területeket átengedni olyan elszánt, dinamikus, élettel teli sporttársaknak, akik a galambászok széles táborát akarják és szeretnék szolgálni. Közösen kell cselekednünk, hogy jó irányt vegyen ez a sokak által kedvelt sportág.

Évről-évre várják a régiók, a kerületekben versenyzők a változást. Amennyiben nem teszünk lépéseket, ismét sok tagot veszíthetünk az amúgy is sorvadó létszámból.

Sok emberrel cserélek gondolatot az ország minden táján, és sok panasz kerül felszínre ilyenkor. A kerületi vezetők vagy épp a megbízottak nem a felhatalmazásuknak megfelelően jártak/járnak el, melynek okán marad/t minden a régiben.

Én a Budapest & Royal Derby Klubban is versenyzem, közel 400 tagtársammal együtt. Szomorúan vettem tudomásul, hogy bizonyos nyomásnak engedve, törölték a klubot a szövetség honlapjáról. 2015 első versenyfeleresztésekor 10.220 galamb startolt. Ma sem értem, hogy a Budapest & Royal Derby Klub miért nem szerepel a Magyar Postagalamb Sportszövetség weboldalán.

Gondolatom befejezéséül: nagyon nagy a várakozás és az igény a közös cselekvésre, frissítésre, hogy izgalmas, új, korszerű ötletekkel – a közösséget szolgálva – építsük a magyar galambászat jövőjét!

Teremtsünk közösen egy élettel teli, minőségi, közért tenni akaró, civilizált közösséget, akik elhivatottak, tisztességesek és tiszta versenyek lebonyolítására törekednek!

              Maradok tisztelettel,

                                                                                                 Kovács Imre”

 

“Tisztelt Bárdos István Elnök Úr!

A Dél-Duna Tagszövetségből írom Önnek nyílt levelem, melyet kérem a szövetségünk honlapján megjelentetni.

Levelem célja, hogy segítségét kérjem a magyar postagalambsport megmentéséért, hiszen itt délvidéken, a Szerb határtól 15 km-re nehéz a galambászok élete. Létszámgondjaink vannak, galambászaink egyre inkább belefásulnak, kedvüket vesztik a hobbijukban.

Modernizálásra volna szükség, valamint új szemléletre, új és színes közéletre, motiváló versenyekre.
Kérem felvetésemet megszívlelni, attól tartok, pár éven belül ellehetetlenül felénk a postagalambászat.

Gál László
postagalambász,
a Dél-Duna Tagszövetség VB-elnöke” ♦

Bravúros nyomozás: amikor egy galambtoll is bűnjel lesz
Földing Norbert: téli tenyésztés amolyan próbaképpen

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..