vakcinázási napló

oriasi-fecskendo-a-kezbenTavasszal, a szezon előtt, illetve a fiatalok röptetése idején alapvető fontosságú a megelőző, kötelező védőoltások beadása. Magyarországon jelenleg csak a paramixo ellen van kötelezően előírva az évenként oltás.

Minden oltásnál vakcinázási naplót kell kitölteni, amelyben felsoroljuk a leoltott galambokat gyűrűszám alapján.

Az állatorvos által lepecsételt napló egy példányát a tagszövetségnek kell leadni, és minden versenyen a kísérőnek vinnie kell magával minden induló tag igazolását, hogy egy út közbeni ellenőrzés során igazolni lehessen, hogy a postagalambok megfelelő védőoltásban részesültek.

Egy példányt pedig a tenyésztőnek kell folyamatosan a dúc közelében tartania, mert egy véletlenszerű szakhatósági ellenőrzéskor biztosan kéni fogják az oltások igazolását.

Elkészítettük a vakcinázási napló számítógéppel kitölthető, űrlapos formátumát, amelybe gyorsan és egyszerűen bevihetjük az adatokat, ha hibáztunk, könnyen és egyszerűen javíthatunk, a végén pedig ki is nyomtathatjuk. Ha hosszabb a szöveg, mint amennyi a rubrikába fér, a program automatikusan fokozatosan csökkenti a betűk méretét mindaddig, amíg el nem fér a teljes beírt mondat.

Az űrlap PDF formátumú, megnyitásához Acrobat Reader szükséges, ez ingyenesen letölthető a világhálóról.

A vakcinázási űrlapot innen lehet megnyitni:

VAKCINÁZÁSI NAPLÓ


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..